Checklist voor beginnende motorrijders

Net je rijbewijs gehaald, of ben je nog bezig? Het is misschien wel handig om wat hulp te krijgen bij alle zaken waar je mee te maken gaat krijgen. Je hebt misschien nu al vragen of wat je moet regelen. Want welk motorpak kan je het best kopen? En welke helm? En waar verzeker je de motor? In deze blog wil ik je een klein beetje vooruithelpen.

Motorkleding

Het is fijn om over je eigen motorkleding te beschikken januvia generic. Maar als je deze kleren wilt gaan kopen is het wel handig om te weten op welke motor je gaat rijden. Een race pak op een shopper is misschien niet zo’n hele goede combinatie. Let er bij de aanschaf op dat er bescherming in of op je kleding bevestigd zit. Ook is het handig om rekening te houden met het weer. Rij je veel in de zomer? Of alleen maar in de regen? Dit zijn belangrijke zaken om je over te laten informeren voordat je zomaar motorkleding gaat kopen.

2

Motorhelm

Je motorhelm is natuurlijk ook erg belangrijk! Waar je op kunt letten bij het kopen van een helm is de pasvorm. De helm moet goed strak om je hoofd zitten en mag niet meebewegen als jij bijvoorbeeld met je hoofd schudt. Ook kan je nadenken over gehoorbescherming. Als je op de motor zit hoor je natuurlijk altijd het geluid van de wind. Dit kan helaas voor gehoorbeschadiging zorgen. Sommige helmen hebben extra kussentjes in de helm die je als oordopjes kan gebruiken. Laat je hier goed over adviseren!

Motorverzekering

Welke verzekering je ook kiest, een motorverzekering steekt iets anders in elkaar dan die voor een auto. Oudere auto’s kun je bijvoorbeeld vanaf een bepaalde leeftijd niet aanvullend verzekeren, terwijl je de motor bijna altijd wel tegen schade of diefstal kunt bijverzekeren.