Voorkomen en beschermen

Het corona-virus verspreidt zich gemakkelijk en razendsnel. Veel mensen ervaren klachten wanneer zij het corona-virus oplopen, maar ook zijn er een aantal mensen die niet eens merken dat zij het virus op dat moment bij zich dragen. Dit laatste kan er dan ook voor zorgen dat iemand het virus verspreidt, zonder dat diegene klachten heeft en weet dat hij of zij besmet is. Het wordt dan ook aangeraden om je niet alleen bij klachten te laten testen, maar om je ook te laten testen wanneer iemand in jouw omgeving besmet is met het virus.

Testen 

Om te voorkomen dat je ongewild het virus verspreidt, is het belangrijk om je te laten testen. Testen wordt geadviseerd bij klachten of wanneer je in contact bent geweest met iemand die op dat moment het coronavirus bij zich droeg. Er zijn verschillende manieren om jezelf te laten testen. Zo kun je naar de GGD, waar je kosteloos kunt testen of je op het moment van testen besmet bent met het corona-virus. Daarnaast kun je ook een sneltest laten doen op een van de vele locaties in Nederland. Tot slot is het zelfs mogelijk om thuis een corona-test te doen. Je kunt gemakkelijk en snel gecertificeerde coronatesten kopen via het internet. Deze test heeft als voordeel dat je niet het huis uit hoeft en snel weet of je op het moment van testen besmet bent met het corona-virus.

Beschermen

Het is verstandig om je te laten testen, maar het is natuurlijk nog beter om jezelf te beschermen tegen het corona-virus. Dit kan door het dragen van een mondkapje. Je kunt kiezen voor een papieren mondkapje, een gekleurd stoffen mondkapje, een wit ffp3-mondkapje en je kunt zelfs zwarte ffp2 maskers bestellen. Er zijn dus ontzettend veel verschillende mondkapjes die je kunnen beschermen tegen het corona-virus. Verdiep je voordat je een mondkapje koopt dan ook even snel in de verschillen, zodat je weet welk mondkapje het beste past bij jouw wensen.

Onesie kind kopen?