Veelvoorkomende fouten in huisverlichting

Het verlichten van ruimtes gaat niet alleen over het plaatsen van een spot in een ruimte, soms kun je een ruimte beschadigen met onvoldoende licht. Huisverlichting moet goed doordacht en strategisch ontworpen zijn voor elke ruimte. De juiste lampenwinkel kan daarvoor op maat gemaakt advies geven. Slechte verlichting kan niet alleen de kwaliteit van een ruimte verminderen, het kan ook de stemming beïnvloeden van mensen die in slecht verlichte gebieden wonen. Een lampenwinkel kan gelukkig veel van deze fouten voorkomen.

Dit zijn de 5 meest voorkomende verlichtingsfouten:

1. Zorg voor een enkel verlichtingspunt

De verlichting van een ruimte achterlaten in één lichtbron is de belangrijkste fout bij verlichting. Als je een hanglamp plaatst, moet er een tafel- of vloerlamp zijn die helpt bij de verlichting van de ruimte. Op deze manier kunt u meer gastvrije ruimtes creëren, als u een schilderij aan de muur heeft, kunt u de plafondlamp begeleiden met een gerichte spot en op zijn beurt de decoratie benadrukken.

2. Onvoldoende kleurtemperatuur

De tweede meest voorkomende fout bij verlichting is een onjuiste kleurtemperatuur. Je ziet badkamers met warm licht, slaapkamers met koud licht, en dus kunnen we doorgaan op een eindeloze lijst. De basistip van een lampenwinkel is dat warm licht voor ontspanningsruimtes is en koel licht voor kamers waar meer concentratie of aandacht voor detail vereist is.

3. Verkeerde bollen

Elke spot of lamp heeft een ander vermogen en een andere verlichtingshoek, dus het is erg belangrijk om bij de keuze rekening te houden met deze details. Wat betreft de hoek, die van een kleinere zijn ideaal voor focale verlichting, om elementen zoals schilderijen aan de muur, een spiegel of een tafel te markeren. Terwijl de groothoeklens perfect zijn voor algemene verlichting of grote oppervlakken. In het geval van vermogen wordt dit gemeten in lumen, dus de keuze van de lamp hangt sterk af van de grootte van de te verlichten ruimte. Gemiddeld zou een 12W LED-lamp een lichtopbrengst van 840 lm bieden, wat hetzelfde aantal lumen zou zijn als een gloeilamp van 60W.

4. Negeer focus- of accentverlichting

Vocaal licht is verantwoordelijk voor het uitlichten van objecten of ruimtes, deze lichtbronnen genereren een smalle lichthoek en geven bijzondere accenten aan uw ruimtes. Het is erg belangrijk om dit soort verlichting niet te vergeten, omdat u sensaties kunt creëren door de aandacht van de bezoekers op een centraal punt in de kamer te richten.

5. Verlicht geen kasten

Kasten zijn de meest vergeten plaatsen op deze lijst, er zijn maar heel weinig mensen die verlichting erin plaatsen. Momenteel zijn er lampen voor deze plaatsen, die de plaatsing van kledingstukken binnenin vergemakkelijken, ze kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd en zelfs draagbaar en zonder aansluiting op het elektrische netwerk van het huis. Het vergeten van deze veelgebruikte plaatsen zijn fouten die velen van ons maken als we verlichting in huizen plaatsen.