Max Mara: de najaarscollectie van 2021

Max Mara

Heb je het over haute couture, dan heb je het natuurlijk ook over Max Mara. Dit high-end modemerk voor dames behoort absoluut tot één van de grootste modemerken ter wereld. Ze hebben meerdere lijnen opgezet, waaronder het wereldberoemde Weekend MaxMara. Het merk ontwerpt iconische jassen, blouses, jurken, rokken en nog veel meer. In deze blog nemen wij je mee in het ontstaan van Max Mara. Wat maakt dit merk nou precies zo bijzonder? Hier lees je het.

Het ontstaan van Max Mara

Max Mara is een ready-to-wear kledingmerk, opgericht door de Italiaanse meneer Achille Maramotti. Hij begon met het ontwerpen van kleding in 1947 en in het jaar 1951 ontstond officieel “The House of Max Mara”. Het gedeelte “Mara” is afgeleid van de achternaam van de ontwerper, en “Max” verwijst naar “Count Max”. Dit was een local die eigenlijk zelden nuchter was, maar wel altijd stijlvol gekleed. Het doel van de Italiaanse modeontwerper was om een herenjas om te toveren tot een stijlvolle en elegante damesjas. Dit wist hij te realiseren door het Italiaanse vakmanschap te combineren met Amerikaanse industriële productiviteit en Franse haute couture. Inmiddels heeft Max Mara meerdere lijnen opgezet, zoals Weekend Max Mara, Studio en Bridal.

Max Mara shoppen bij Leurink Mode

Het exclusieve merk is slechts bij enkele verkooppunten in Nederland verkrijgbaar. Één van deze verkooppunten is Leurink Mode in Borne. Bij Leurink behoort Max Mara absoluut tot de favorieten binnen het uitgebreide aanbod met topmerken. Hier vind je alle iconische Max Mara Madame jassen voor dames. De unieke mantels zijn misschien wel de meest kenmerkende en populaire items. Naast de jassen ontwerpt Max Mara ook jurkjes, blouses, rokken, knitwear en nog veel meer. Ben je op zoek naar jouw favoriete item van Max Mara? Ga dan eens op bezoek bij de winkel Leurink Mode in Borne. Hier staan persoonlijke stylisten de hele dag voor je klaar om jou te helpen bij het vinden van de perfecte outfit. Zij weten als geenander wat jou wel en niet goed staat. Vind je het fijner om online te bestellen, kijk dan eens online in hun webshop. Hier vind je hetzelfde assortiment als in de winkel!