Leren jassen voor elk seizoen

Een leren jas kun je in elk seizoen dragen. Heerlijk warm in de winter, prima geschikt voor het voor-en najaar en ook in de zomer zijn ze zeer geschikt om te combineren met een T-shirt en spijkerbroek. Leren jassen zijn er in vele soorten en maten. Van een lange winterjas tot een sportief Bikerjack voor dames. Natuurlijk zijn ze er in het zwart maar we zien ook steeds meer gekleurde leren bikerjacks. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als lichtblauw, beige, wit, rood of taupe. Zo zijn ze echt met alles te combineren.

Duurzaam leer

Leer is een volledig natuurlijk en daardoor zeer duurzaam product. Wanneer je je leren jas goed en regelmatig onderhoud kun je er jaren plezier van hebben. De jas kan na verloop van tijd ‘doorleven’. De kleur kan wat anders worden en het leer soepeler worden na verloop van tijd. Omdat leer een natuurlijk product is heeft het wel regelmatig onderhoud nodig. Breng regelmatig wat ledervet aan op je jas om te voorkomen dat het leer uitdroogt en kan gaan scheuren. Invetten doe je alleen wanneer je leren Bikerjack ook echt droog of stijf gaat aanvoelen. Te veel leervet kan ervoor zorgen dat de poriën van de jas verstopt raken en dit kan kleurverschillen veroorzaken. Check altijd of het leervet dat je gebruikt ook geschikt is voor het type leren jas dat je draagt. Vooral met nubuck en suede moet je oppassen. 

Leren jas schoonmaken

Door vochtige omstandigheden kan het voorkomen dat zich een witte zoutafzetting ontwikkeld. Wanneer je dit ziet kun die witte plekken het beste direct afnemen met een vochtige doek en laat de jas daarna aan de lucht drogen. Als het leer weer volledig is opgedroogd kun je wat leervet aanbrengen op de aangetaste plekken. Een leren jas die echt heel erg nat is geworden hang je te drogen aan een kleerhanger in een ruimte op kamertemperatuur. Zorg dat alle zakken leeg zijn zodat het leer niet gaat onnodig gaat oprekken. Bekijk ook altijd het etiket van je leren jas. Hierop staan onderhoudstips voor het specifieke soort leer waarvan de jas is gemaakt. Wanneer er zich echt gemene vlekken zijn gekomen op je leren jas kun je die het best door specialisten laten behandelen. Ga niet zelf proberen met allerlei middeltjes.

Leren dames bikerjack zal zeker tot je favoriete kledingstukken gaan behoren. Door de tijdloze uitstraling kun je er bovendien jarenlang plezier van hebben. Leren jassen zijn tijdloos en kunnen worden gecombineerd met talloze kledingstijlen