Hoe stel je als meisje een leuke zomeroutfit samen?

shirts meisjes

De meeste dames zijn gek op winkelen en de meeste vrouwen hebben dan ook genoeg kleding in de kast hangen. Echter, kan het lastig zijn om een leuke zomeroutfit te combineren van alle losse items die je bezit. Hoe stel je een leuke zomeroutfit samen?

shirts meisjes

Let op het kleurenpalet

Over het algemeen is de geldende regel dat een kleur in je outfit minimaal twee keer terug moet komen. Je kunt bij de aanschaf van jouw garderobe focussen op een aantal kleuren. Als je een shirt als meisje koopt, zorg er dan voor dat je ook een sieraad, schoen of zelfs een sok in diezelfde kleur hebt. Op deze manier kleurt je gehele outfit direct mooi bij elkaar, en zie je er erg stijlvol uit. Je kunt de verschillende kleuren ook terug laten komen in je make-up, door bijvoorbeeld een rood t-shirt te combineren met rode lippenstift.

Om erachter te komen welke kleuren goed bij jou passen, kan je kijken naar de kleuren die jij zelf mooi vindt, maar ook rekening houden met de kleur van je huid, haar en ogen. Als je een donkerdere huid hebt, staan lichte kleuren jou vaak bijvoorbeeld erg mooi en andersom.

Ga voor een aantal basic items

Om ervoor te zorgen dat je altijd gemakkelijk een outfit samen kunt stellen is het handig om een aantal essentiële items in de kast te hebben hangen. Shirts meisjes een goede optie als basic item. Zo kan je een outfit heel casual maken met een simpel t-shirt, een broek en een mooi sieraad. Maar je kunt de outfit ook gemakkelijk wat meer chique maken door een dun vestje of blazer te dragen over het shirt.

Wat is jouw stijl?

Voordat je weet hoe je een leuke zomeroutfit kunt samenstellen die bij jou past, is het van belang om te weten welke stijl je uit wil dragen. Ben je meer urban, klassiek of chique? Natuurlijk kan het zo zijn dat je nog niet zo goed weet welke stijl jij hebt. Het kan dan handig zijn om met verschillende dingen te experimenteren. Op deze manier kom je er gauw genoeg achter wat bij jou past.