Het perfecte overhemd bij het juiste pak

Mannen zijn tegenwoordig steeds vaker bezig met mode. Waar het in eerste instantie over het algemeen meer iets voor vrouwen was, zijn er momenteel erg veel mannen die druk bezig zijn met de kleding die zij dagelijks dragen. Hier speelt ook de mode-industrie goed op in, door steeds vaker en meer hun marketing en andere zaken te richten op heren. Waar vroeger een spijkerbroek met een net shirt voldoende was, moeten ook mannen tegenwoordig echt meer uit de kast halen om er op en top uit te willen zien. Dit is ook steeds beter terug te zien op bijvoorbeeld de werkvloer. Vroeger was een standaard pak meer dan voldoende. Echter, is dat nu alles behalve het geval. Een zwart pak met een zwarte stropdas en een wit overhemd komt momenteel over als ouderwets. Daardoor moeten mannen een stapje bijzetten om er ook op de werkvloer in stijl bij te lopen. Hiervoor zijn meerdere zaken belangrijk, zoals het type pak, overhemd en de soort schoenen die gedragen worden. Maar hoe blijf je als man precies in de mode bij deze zaken?

 

Kleren maken de man

Een pak is er natuurlijk in meerdere kleuren dan alleen zwart. Steeds vaker zijn het kleuren als marineblauw, grijs en kaki die te zien zijn op de werkvloer. Waar mannen er eerst altijd zakelijk uit moesten zien in hun zwarte pak, is er een algemene vorm van vrijheid ontstaan bij de kleding van mannen, waardoor deze nieuwe kleurrijkere pakken meer in de smaak zijn gaan vallen bij heren. Ook patronen op pakken en diverse nieuwe stoffen maken hun opmars bij de mannenpakken. Suede en katoen zijn hierin voorlopers, maar andere stoffen en wat gewaagdere patronen zijn bij de pakken in verkooppunten steeds vaker terug te zien. Uiteindelijk gaat het er uiteraard om wat jou het beste staat, maar weet dat je voor een nieuw pak verder kan kijken dan de standaard zwarte variant!

 

Een overhemd is de belangrijkste actor

Een overhemd is bij een pak misschien iets minder zichtbaar dan de rest, maar er zijn ook genoeg overhemden die zonder jasje of colbert gedragen worden. Hiervoor is het uitermate belangrijk dat je kiest voor een pak met kwaliteit. Een overhemd kan er al snel rommelig en gekreukeld uitzien, kies daarom voor strijkvrije overhemden. Deze verwijderen door de speciale katoenen materialen na het wassen uit zichzelf de grote kreukels uit elk overhemd. De kleine overgebleven kreukels verdwijnen vervolgens tijdens het dragen door de warmte van jouw lichaam die in de stof trekt. Op deze manier zal je er altijd zakelijk uitzien. Ook overhemden zijn er momenteel in veel kleuren en voor in de zomer zijn er ook nette overhemden met korte mouwen. Zo zit jij lekker koel op kantoor, terwijl je nog steeds niets meer dan klasse uitstraalt!