Dr. Eckstein

Dr. Eckstein heeft een lange traditie waarbij het merk voorop loopt op het gebied van innovatie. Sinds 1949 hebben cosmeticapionier Dr. Richard A. Eckstein en zijn vrouw Linde samen, in het naoorlogse Duitsland, de markt veroverd met hun Dr. Eckstein Azulen Paste. Dit product bood een zeer effectieve werking om een onzuiverheden en roodheid te behandelen. Het was een gloednieuwe benadering van gezichtsverzorging in die tijd.

De Dr. Eckstein Azulen Paste werkt gericht op puistjes in om ontstekingen te reduceren en littekens te voorkomen. Actieve ingrediënten in de Dr. Eckstein Azulen Paste zijn perubalsem en allantoïne. Perubalsem is een bruingelige esterhars, afkomstig van een Zuid-Amerikaanse boom, de Myroxylon pereirae. Perubalsem zorgt ervoor dat wonden sneller genezen. Wondjes die veroorzaakt zijn door acné bijvoorbeeld, worden door dit ingrediënt snel geheeld. Daarnaast stilt het jeuk en gaat het huidinfecties tegen. Ook roodheid wordt tegengegaan. Allantoïne is een natuurlijk extract dat afkomstig is uit tarwekiemen. Het zorgt ervoor dat cellen zich vermenigvuldigen en nieuw weefsel aanmaken. Het hydrateert de opperhuid, laat dode huidcellen los en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Een combinatie van deze ingrediënten maakt de Dr. Eckstein Azulen Paste een echte klassieker.

De Dr. Eckstein Collagen Balsam is ook een populair product. Deze vochtregulerende en vochtstimulerende dagcrème behoudt de elasticiteit van de huid. Ook de spankracht van de huid wordt verbeterd. Dankzij collageen wordt de vochtarme huid intensief gevoed. Maar natuurlijk zijn niet alleen de Azulen paste en de Collagen Balsam een effectief product van het merk. Ook de Carotin Feuchtigkeitscreme, de Vitamin Pakking en de Azulen Lotion zijn heel populair. Dat is ook niet gek, het merk is namelijk zeer kwaliteitsbewust. Het familiebedrijf zorgt dat er bij de productie essentiële stappen worden ondergaan zodat alleen de aller beste producten geselecteerd worden. Waar mogelijk gebruikt het merk natuurlijke grondstoffen in haar formules die worden ondersteund door andere hoogwaardige ingrediënten met bewezen effectiviteit. 

         Dr. Eckstein doet er alles aan om de ware schoonheid van een mens zichtbaar te maken. Dit doen ze door de huid de meest perfecte verzorging te geven. Het merk begrijpt hoe een intacte huid werkt en wat het nodig heeft om de best mogelijke conditie te bereiken. Iedere huid zou de ideale zorg moeten hebben, zelfs de meest gevoelige huid. Daarom biedt Dr. Eckstein een ruim assortiment aan, waar voor iedereen de perfecte huidverzorging te vinden is. Zo kan iedere huid de best mogelijke conditie bereiken.