Dit houdt plastische chirurgie in

Ben je benieuwd naar wat plastische chirurgie precies allemaal inhoudt? Misschien vind je het gewoon interessant of overweeg je zelf ook een ingreep te doen. Lees hier meer over vormen van plastische chirurgie en alles wat je moet weten.

Redenen plastische chirurgie

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een cosmetische ingreep zou overwegen. Dit kan zijn omdat je onzeker bent over een onderdeel van je lichaam of omdat er door een ongeval iets is veranderd. Stel je voor dat je na een ongeval niet alleen een whiplash hebt maar ook een gebroken neus waardoor hij er ineens anders uitziet. Dan zou je er voor kunnen kiezen om dit te laten corrigeren door een cosmetisch arts. Je zou zelfs een schadevergoeding kunnen krijgen en de ingreep hiervan betalen. Denk aan een letselschade advocaat Doetinchem, die kan je daarmee helpen. Ook een aangeboren afwijking kun je soms een vergoeding voor krijgen om dit te laten corrigeren, afhankelijk van je zorgverzekering.

Specialismen plastische chirurgie

Je kunt ingrepen verdelen in meerdere categorieën, zo heb je bijvoorbeeld reconstructieve chirurgie. Dit draait allemaal om het herstellen van de vorm of functie van een lichaamsdeel, hier valt een neuscorrectie ook onder. Of een littekencorrectie, na een ongeval valt ook onder reconstructieve chirurgie. Daarnaast heb je nog hand- en polschirurgie, hierbij wordt de hand of pols hersteld zodat het weer optimaal kan bewegen. Dit gebeurt ook vaak na een ongeluk. Vervolgens is cosmetische chirurgie een categorie waarbij het draait om de esthetiek, zoals een borstvergroting of een ingreep waarbij vet wordt verwijderd.

Overweging

Overweeg je een plastische ingreep? Daar wil je goed over nadenken. Voor sommigen is het heel vanzelfsprekend indien het bijvoorbeeld na een ongeluk is. Dan is het volkomen logisch dat je er weer uit wil zien zoals je er vroeger uit zag. Maar als je overweegt om een ingreep door te voeren waarbij je er totaal anders uit gaat zien dan je gewend bent is het goed om geen gehaaste beslissingen te nemen. Het is vaak permanent en als je later spijt hebt kun je dus niet meer terug. Vaak is er sprake van een bedenktijd bij de meeste artsen. Doe ook goed onderzoek naar de kliniek die je wil bezoeken, kwaliteit staat hierbij voorop.

Conclusie

Er zijn verschillende redenen waarom mensen overwegen om een plastische ingreep uit te voeren. Voor sommigen is het vanzelfsprekend na bijvoorbeeld een ongeval, voor anderen draait het puur om esthetiek. Hoe dan ook, is het goed om hier geen gehaaste beslissingen in te nemen en op zoek te gaan naar een goede kliniek.