De verschillende soorten gellak

Er zijn vier verschillende soorten nagellak die kunt aanbrengen op je nagels. Dat zijn  acryl nagellak, gelnagellak, gelnagels en normale nagellak. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen deze vier nagellak soorten? Wat zijn de voor en nadelen van deze nagellak soorten? Het antwoord op de vragen kan je lezen in dit artikel. 

Acryl nagels 

acryl nagels zijn bestemd voor mensen die hun nagels langer willen laten lijken of voor mensen die hun naar nagels willen verstevigen. Dat je nagels wat slapper worden komt door bijvoorbeeld het afwassen zonder handschoenen of het kan komen door kou. Acryl wordt vaak alleen gebruikt door nagelstylisten dit komt omdat acryl een moeilijk materiaal is als je er nog niet zoveel meer gewerkt hebt. Het voordeel van acrylnagels is wel dat het snel opdroogt. Vaak vinden mensen wel dat acryl een onaangename geur heeft. Acryl is een soort poeder els dat ment met iets vloeibaars als water wordt de poeder hard en vloeibaar. 

Gelnagels

Gelnagels worden gebruikt door nagelstylisten om je nagels langer te laten lijken maar ook om je nagels te verstevigen. Als je lang gelnagels gebruikt zorgt dat voor sterke en flexibele nagels die niet snel afbreken. Je nagels krijgen ook een natuurlijk afwerking. het voordeel van gelnagels is dat de gel substantie geen geur heeft. Een nadeel is wel dat je een UV-lamp nodig hebt om je gelnagels te laten drogen. Let wel op het is wel een moeilijk materiaal om te gebruiken voor mensen die niet hebben gestudeerd voor nagelstylisten. 

Gellak

Gellak is de meeste bekende nagellak soort in Nederland. gellak is er in veel verschillende kleuren en bij elke outfit kan je nagel kleur aanpassen. Misschien is het leuk om met de kerst een glitter nagellak op je vingers te doen bijvoorbeeld. Gelnagels zorgen ervoor dat je voor 2 weken sterke nagels hebt. Gellak is perfect om de mooiste decoraties te maken. Je herkend de gellak aan de gelsubstantie. 

Nagellak 

De laatste nagellak soort is ‘normale nagellak, dit is de nagellak die we  allemaal kunnen en die je gewoon kunt kopen bij de drogist. Deze nagellak kan iedereen gewoon gebruiken om je nagels een leuk kleurtje te geven. Met deze nagellak kan je de mooiste creaties maken. Het voordeel van deze nagellak is dat deze zelf kan opdrogen aan de lucht. Je hebt dus geen UV-lamp nodig om de nagellak te laten drogen. De nagellak is een gel achtige substantie. Het nadeel van deze nagellak is wel dat hij een onaangename geur heeft. De nagellak kan wel tot een week mooi op je nagels blijven zitten. 

Je weet nu de verschillen tussen de soorten nagellak. Welke nagellak spreek jou het meeste aan? Op Yingercosmetics.nl kun je al deze nagellak soorten een keertje uitproberen. Het is ook leuk om nagellak aan iemand cadeau te doen.