Angst voor de corona-test

http://www.kliniekveldhoven.nl/injectables/

In de media verschijnen regelmatig berichten over de corona-test. De test zou erg pijnlijk zijn en mensen zouden de test ervaren als onprettig. Er zijn dan ook verschillende mensen angstig om zich te laten testen op corona. Toch zijn er mogelijkheden om minder last te hebben van de corona-test.

Rustig ademen

Wanneer wordt gezegd dat je niks voelt van de corona-test, is dit niet helemaal waar. Je voelt wel wat van de test. Sommige mensen ervaren zelfs pijn bij de test. Meestal komt dit doordat mensen erg gespannen zijn, waardoor het voor de medewerkers van de GGD moeilijk wordt om pijnloos te testen. Het is dan ook aan te raden om rustig te blijven tijdens de test. Leg je hoofd tegen de achterkant van de stoel of tegen de hoofdsteun van de stoel in je auto. Adem rustig in en uit en probeer je te ontspannen. Op deze manier kunnen medewerkers van de GGD gemakkelijk en snel de wattenstaaf inbrengen in je neus en kan hij ook snel weer uit. Ook voor de test in de keel wordt aangeraden om rustig te blijven ademen.

Meer opties

De ene vindt het gedeelte via de neus het vervelendst, de andere juist het gedeelte via de keel. Mocht jij nu ook het gedeelte via de keel erg naar vinden, dan kun je er ook voor kiezen om een sneltest te doen op een van de locaties van coronatestnederland.nl. Zij werken namelijk met sneltesten waarbij er uitsluitend wordt getest via de neus. Een ander bijkomend voordeel is dat je bij deze testen veel sneller de uitslag van je test ontvangt. Bij de GGD kun je soms wel 48 uur moeten wachten voordat de uitslag van jouw test binnen is, terwijl je via deze sneltesten al de uitslag ontvangt binnen vijftien minuten. Het is wel goed om erbij te vermelden dat deze sneltesten, in tegenstelling tot de testen van de GGD, wel geld kosten en dat dit niet wordt vergoed door een verzekering.