Acryl vs gel nagels: wat is het verschil?

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je nagels op te frissen, vraag je je misschien af of acryl- of gel nagels de betere optie zijn. Beide soorten nagellak hebben hun voor- en nadelen, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen welke voor jou de juiste is. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen acryl- en gellak, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk type nagellak het beste is voor jou!

Acryl

Acrylnagels worden gemaakt van een mengsel van vloeibaar monomeer en polymeerpoeder. De nagel is sterk en duurzaam, maar kan ook afbrokkelen en breken als hij niet goed wordt verzorgd. Acrylnagels moeten regelmatig, om de twee tot drie weken, worden bijgevijld voordat een nieuwe laag acryl kan worden aangebracht.

Gellak

Gel nagels zijn gemaakt van een mengsel van gel en acrylpoeder. De nagel is sterk en duurzaam, maar kan ook afbrokkelen en breken als hij niet goed wordt verzorgd. Gel nagels moeten regelmatig worden geknipt, om de twee tot drie weken, voordat een nieuwe laag kan worden aangebracht. Je kan gellak kopen bij winkels zoals www.prettypolish.nl.

Wat is het verschil tussen acryl- en gel nagels? Acrylnagels worden gemaakt van een mengsel van vloeibaar monomeer en polymeer poeder, terwijl gellak wordt gemaakt van een mengsel van gel en acrylpoeder. Beide soorten stoffen worden gemaakt van een gel die onder UV-licht wordt uitgehard. Het resultaat is een sterkere en meer flexibele nagel die minder snel breken. Gellak is echter lastiger te verwijderen dan acrylnagels.

Wanneer kies je voor acryl en wanneer voor gel?

Dit varieert echt van persoon tot persoon. Als je iemand bent die echt hard is voor je handen, dan is acryl misschien de betere optie omdat ze beter stand houden onder stress. Als je echter wilt dat je nagels er natuurlijker en minder “nep” uitzien, dan zijn gel nagels een betere keuze, omdat ze zo gevormd kunnen worden dat ze er meer uit gaan zien zoals je natuurlijke nagels.